Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024

7-9 Απριλίου

Αθήνα

Ίδρυμα Θεοχαράκη 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΔΠΚ

Οι «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς», ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2021 με αφορμή τα 70 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου Έλληνα ποιητή Άγγελου Σικελιανού, επανέρχονται στις 7-9 Απριλίου 2024, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, στην Αθήνα.

Εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας θα είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή στις επιστημονικές εκδηλώσεις και τις ημερίδες.
Η είσοδος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.

Για εγγραφές από Δήμους και δημόσιες υπηρεσίες επικοινωνήστε στο info@delphicheritage.eu 

Οι Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 περιλαμβάνουν:

7 Απριλίου

Εύα Πάλμερ Σικελιανού, «μία ξεχωριστή γυναίκα» της εποχής της

Άνθρωποι της τέχνης και του πνεύματος θα ξεδιπλώσουν τις δημιουργικές πτυχές της Εύας Πάλμερ Σικελιανού και θα συζητήσουν για το αποτύπωμα της προσωπικότητας και του έργου της στο έργο του Άγγελου Σικελιανού, στην τέχνη αλλά και στην εξέλιξη της Δελφικής Ιδέας. Θα ακολουθήσει μουσικό δρώμενο με δικές της συνθέσεις. 

8 Απριλίου

Ημερίδα «Από τον Απόλλωνα και τον Ασκληπιό, στην Πολιτική για μια Ενιαία Υγεία»

Πανεπιστημιακοί και πολιτικοί θα συζητήσουν την προσέγγιση “One Health”, το Περιβάλλον και την επίδρασή του στην Υγεία. Η Ενιαία Υγεία (One Health) είναι κρίσιμη για την αντιμετώπιση των απειλών για την υγεία στη διεπαφή ζώου, ανθρώπου και περιβάλλοντος. 

9 Απριλίου

Ημερίδα «Από την 1η Αμφικτιονία Πόλεων στη σύγχρονη Διπλωματία και τα Δίκτυα Πόλεων

Με αφετηρία τη Δελφική Αμφικτιονία -το πρώτο δίκτυο πόλεων- στην ημερίδα, πολιτικοί και ειδικοί από Περιφέρειες και Δήμους της Ελλάδος και χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάζουν, σχολιάζουν και συζητούν για τη Δικτύωση και τη Διπλωματία των Πόλεων.

Δείτε το Πρόγραμμα εδώ:

Οι Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 φιλοδοξούν να γίνουν ένα ζωντανό εργαστήριο ζύμωσης και ώσμωσης παγκόσμιων ιδεών, να αποτελέσουν μια φιλόξενη κυψέλη ενός ουμανιστικού διεθνούς πνεύματος φιλαλληλίας, συνεργασίας, συνδημιουργίας και να συντελέσουν στην ανάπτυξη της Δελφικής ιδέας στη σύγχρονη εποχή. 

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου

Οι Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Η.Δ.Π.Κ. ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους, προβάλλοντας με επιτυχία το αποτύπωμα της δελφικής ιδέας στο σήμερα, μέσα από το τρίπτυχο πολιτισμός, ενιαία υγεία και διπλωματία στην αυτοδιοίκηση.

Διαβάστε εδώ το απολογιστικό Δελτίο Τύπου.

ΧΩΡΟΣ
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη
 
Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν 1
10671, Αθήνα 
Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021

Οι Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021 περιλάμβαναν εκδηλώσεις και δράσεις αφιερωμένες στις ιδέες και το έργο του Άγγελου Σικελιανού, αφιερωμένες στην ποίηση-λόγο, με θεατρικά δρώμενα, συναυλίες, εικαστικές δράσεις και συζητήσεις επιστημονικού περιεχομένου σε Δελφούς, Συκιά, Λευκάδα, Σαλαμίνα, και Αθήνα.

Οι εκδηλώσεις των ΗΔΠΚ 2021 διεξήχθησαν υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού – Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Φόρμα Επικοινωνίας

Email: info@delphicheritage.eu

Τηλέφωνο: +30 210 6231305


ΑΙΓΙΔΕΣ

Διοργανωτης

DELPHIC Heritage_AMKE-GR

ΦΟΡΕΑΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

1-CRP-logo-transparent-BIG

ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΑΡΓΥΡΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ​

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ