Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024

7-9 Απριλίου

Αθήνα

:

:

:

Days
Hours
Minutes
Seconds
ΣΧΕΤΙΚΑ

Οι «Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς», ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2021 με αφορμή τα 70 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου Έλληνα ποιητή Άγγελου Σικελιανού, θα επανέλθουν τον Απρίλιο 2024 στην Αθήνα. 

Εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας θα είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή στις επιστημονικές εκδηλώσεις και τις ημερίδες. Η είσοδος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη. 

Οι Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 θα περιλαμβάνουν:

7 Απριλίου

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις για τον Σικελιανό

Άνθρωποι του Πνεύματος και της Τέχνης θα κληθούν να μιλήσουν για τον τιμώμενο, για την πνευματική και ηθική κληρονομιά του. Επίσης, αντιπροσωπείες από τις πόλεις και συλλόγους όπου έζησε και δημιούργησε θα μιλήσουν για το αποτύπωμα του ποιητή και για τις δράσεις που πραγματοποιούν εις ανάμνησίν του.  

8 Απριλίου

Ημερίδα «Από τον Απόλλωνα και τον Ασκληπιό, στην Πολιτική για μια Ενιαία Υγεία»

Πανεπιστημιακοί και πολιτικοί θα συζητήσουν την προσέγγιση “One Health”, το Περιβάλλον και την επίδρασή του στην Υγεία. Η Ενιαία Υγεία (One Health) είναι κρίσιμη για την αντιμετώπιση των απειλών για την υγεία στη διεπαφή ζώου, ανθρώπου και περιβάλλοντος. 

9 Απριλίου

Ημερίδα «Από την 1η Αμφικτιονία Πόλεων στη σύγχρονη Διπλωματία και τα Δίκτυα Πόλεων

Με αφετηρία τη Δελφική Αμφικτιονία -το πρώτο δίκτυο πόλεων- στην ημερίδα, πολιτικοί και ειδικοί από Περιφέρειες και Δήμους της Ελλάδος και χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάζουν, σχολιάζουν και συζητούν για τη Δικτύωση και τη Διπλωματία των Πόλεων.

Δείτε εδώ το Προκαταρκτικό Πρόγραμμα

Οι Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 φιλοδοξούν να γίνουν ένα ζωντανό εργαστήριο ζύμωσης και ώσμωσης παγκόσμιων ιδεών, να αποτελέσουν μια φιλόξενη κυψέλη ενός ουμανιστικού διεθνούς πνεύματος φιλαλληλίας, συνεργασίας, συνδημιουργίας και να συντελέσουν στην ανάπτυξη της Δελφικής ιδέας στη σύγχρονη εποχή. 

ΧΩΡΟΣ

European Cultural Centre of Delphi 

Delphi Conference Center
330 54, Delphi, Fokida 

Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021

Οι Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021 περιλάμβαναν εκδηλώσεις και δράσεις αφιερωμένες στις ιδέες και το έργο του Άγγελου Σικελιανού, αφιερωμένες στην ποίηση-λόγο, με θεατρικά δρώμενα, συναυλίες, εικαστικές δράσεις και συζητήσεις επιστημονικού περιεχομένου σε Δελφούς, Συκιά, Λευκάδα, Σαλαμίνα, και Αθήνα.

Φόρμα Επικοινωνίας

Email: info@delphicheritage.eu

Τηλέφωνο: +30 210 6231305


Under the Auspices

ΦΟΡΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ